Naaktfoto’s als symbool tegen Photoshop

© The Nu Project

Iedere dag groeit het protest tegen het gebruik van Photoshop. Of het nu een vergrote boezem is of wittere tanden zijn, alles mag. Om hier tegen in te gaan maakten Matt Blum en zijn vrouw Katy Kessler naaktfoto’s van vrouwen om te protesteren tegen het surrealistische schoonheidsideaal.

Matt Blum en zijn vrouw Katy lanceerden ‘The Nu Project’ om stil te staan bij de voorgeschotelde schoonheidsidealen in onze maatschappij. Dit is een initiatief waarbij al meer dan 150 ‘gewone’ vrouwen over de hele wereld gefotografeerd werden in hun eigen huis.

Muur van protest Vrouwelijk schoon is niet weg te denken in onze media, maar de naaktheid die we met onze ogen te zien krijgen, is verre van de werkelijkheid. Een recent voorbeeld is de voorpagina van Harper’s Bazaar waar actrice Jessica Parker uitvoerig gephotoshopt was en er daardoor zelfs uitzag als een ‘alien’. Dit kan geen voorbeeld zijn voor jonge vrouwen.

Girl next door The Nu Project begon in 2005 en gaat nog steeds uit van zijn oorspronkelijke visie: geen professionele modellen, minimum aan make-up en geen glamour. Een realistisch beeld wordt geschept van hoe 99 procent van alle vrouwen er daadwerkelijk uitzien. De vrouwen zijn allemaal vrijwilligers en The Nu Project heeft ondertussen al zes series over vrouwen gemaakt, drie shoots in Noord-Amerika en drie in Zuid-Amerika. Hiermee wil het koppel het lichaamsbeeld van meisjes en vrouwen vergroten én veranderen. (YM)

Meer info is terug te vinden op: www.thenuproject.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content