Na YSL de beurt aan Versace

Op 12 maart wordt de inboedel van de Villa Fontanelle van Gianni Versace geveild.

Wie niet al zijn duiten verloor op de veiling van YSL & Bergé in Parijs, kan op 12 maart in Londen terecht bij Sotheby’s voor de veiling van alle meubels, objecten en schilderijen uit de Villa Fontanelle van modeontwerper Gianni Versace.

Zijn achttiende-eeuwse optrekje aan het Comomeer werd onlangs voor een slordige 52 miljoen dollar verkocht aan een Russische miljonair. Blijkbaar toonde hij geen belangstelling voor de inboedel van de betreurde modekoning. Hoewel de uitgesproken klassieke smaak van Versace normaal goed aanslaat bij Russen.

Gianni liet zijn stulpje destijds “overrestaureren” en stofferen met glimmende empire objecten. Het zag er te netjes uit voor een echte antiekverzamelaar, maar voldoende blits voor een rijkeluis. Versace hield van Romeinse torso’s en krijgers in marmer of op doek vereeuwigd. Hij koos ook voor objecten met een ronkende pedigree, bijvoorbeeld een meubel uit het Palazzo Borghese. Met de herkomst ‘uit de collectie van Versace’ verwacht Sotheby’s, crisis of niet, veel topprijzen. De kans bestaat dat ook deze veiling een succes wordt, gezien de indrukwekkende pedigree en het klassieke aanbod waar de nieuwe jetset van deze wereld gevoelig voor is.

Piet Swimberghe

De Versace veiling gaat door op 12 maart, de goederen worden tentoongesteld van 8 tot 11 maart bij Sotheby’s New Bond Street in Londen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content