Muzikanten op het podium voor Esprit

© Reuters

De Duits-Chinese kledingketen Esprit lanceerde gisteren in Keulen zijn nieuwe collectie met optredens van Erykah Badu en Mark Ronson.

Esprit stelde zijn collectie voor zomer 2013 voor in het voormalige hoofdkantoor van de Gerling Insurance Company in Keulen. Ondanks tegenvallende winst- en beurscijfers spaarde het Duits-Chinese merk kosten noch moeite voor de lancering. Zo werden een achthonderdtal gasten getrakteerd op een optreden van de Amerikaanse neo-souldiva Erykah Badu en een dj-set van Mark Ronson, de Brit die onder meer Valerie van Amy Whinehouse produceerde.

Wereldreis

The World of Esprit was opgevat als een reis rond de wereld, waarbij de gasten ingescheept werden door airhostessen. Vervolgens werd het gezelschap rondgeleid door de verschillende kamers van het voormalige kantoorgebouw, waarin telkens een andere stad centraal stond. Modellen droegen er de nieuwe zomercollectie van het merk in settings die onder meer aan Parijs, Marrakech en Shanghai deden denken.

Tot de genodigden behoorden VIP’s als de Noorse fotografe en blogster Hanneli Mustaparta, het Duitse model Franziska Knuppe en haar Amerikaanse collega Olivia Palermo.

Belgisch concept

Het concept van de avond was in handen van Villa Eugénie, het Brusselse evenementenbureau van Etienne Russo. De voormalige art director van discotheek Mirano in Brussel maakte naam als organisator en scenograaf van defilés van onder meer Dries Van Noten en richtte zijn onderneming op in 1995. Sindsdien tekende zijn internationaal vertakte bedrijf onder meer voor de Berlijnse concept store van Hugo Boss, naast installaties, showrooms en vitrines voor merken als Chanel, Hermès en Miu Miu.

Bekijk beelden van de avond op de Facebookpagina van Knack Weekend.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content