Musical Dans der Vampieren in première

En als ze hun tanden in een Bekende Nek hadden willen zetten, dan hadden ze keuze te over, want je kunt beter vragen welke celebrity er niét was opgedaagd. Maar het echte spektakel speelde zich wel degelijk op het podium af.

Wie ooit Polanski’s komische horrorfilm The Fearless Vampire Killers zag, kreeg zeker een déjà vu-gevoel, want het scenario van de musical is een getrouwe kopie van het origineel. Daarin trekt een ietwat verwaaide oude vampiroloog samen met zijn jonge assistent op research naar Oost-Europa.

In een klein gehucht wordt die Alfred smoor op de mooie herbergiersdochter Sarah, maar die is dan weer zwaar in de ban van de charismatische Graaf von Krolock die haar heeft uitgenodigd voor een bal in zijn geheimzinnig slot.

Dreigende présence

Een mengeling van romantiek, drama en regelrechte slapstick dus, overgoten met de krachtige muziek van Jim Steinman, die er een nieuwe versie van zijn powerballad Total Eclipse of the Heart in verwerkte. ‘Als je niet over de top gaat, weet je niet wat er aan de andere kant is’, luidt Steinman’s motto en dus zal het niemand verbazen dat de muziek aan de overdonderende kant is.

Geen bezwaar gezien het onderwerp, alleen had Anne Van Opstal als Sarah soms moeite om melodieus tegen dat geweld op te tornen, zeker in combinatie met de machtige bariton van Hans Peter Janssens. Die bewees als Dracula al dat hij ook met lange tanden geweldig kan zingen; zijn dreigende présence alleen al maakt Dans der Vampieren meer dan de moeite waard.

Buzz

Voeg daar nog de indrukwekkende en versatiele decors en kostuums en de wervelende choreografieën à la Michael Jackson’s Thriller aan toe en je krijgt een ‘bloedstollend’ spektakel.

De buzz heeft trouwens al gewerkt: nog voor de première was de belangstelling zo groot dat er al extra voorstellingen gepland werden. De subsidies die deze eerste productie van Musical van Vlaanderen van de Vlaamse overheid kreeg, hebben hun doel dus niet gemist.

Linda Asselbergs

Info en data vind je op de website van Music Hall. Reserveren kan via 0900 69 900.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content