Mookum lanceert Eco Award

Mookum organiseert zijn eerste Mookum Eco Award…

Mookum organiseert zijn eerste Mookum Eco Award. Hiermee wil Mookum Belgisch ontwerptalent aansporen om op een ecologische manier producten te ontwerpen.

“We willen met dit project bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Anno 2012 moet je geen geitenwollen sokken dragen om ecologisch en duurzaam te leven. Het gaat iedereen aan en het is van levensbelang”, zegt Gert Gijbels van Mookum, het online crowdsourcingplatform waarop jonge ontwerpers hun producten kunnen lanceren.

De ontwerpers moeten gebruikt materiaal transformeren tot een nuttig en duurzaam product. Ze zijn vrij om te kiezen welk materiaal ze hiervoor zullen gebruiken. Dit kan gaan van oude postzakken tot afgedankte brandweerslangen. Naast het ecologische karakter verwacht Mookum dat de creaties ook functioneel en origineel zijn, verrassend en met een vrolijke of humoristische toets. Het moet om lifestyle accessoires gaan en de productieprijs moet onder de 50 euro liggen.

De wedstrijd

Iedereen kan deelnemen aan deze wedstrijd en dient zich voor 23 maart via de website in te schrijven. Een professionele jury beoordeelt de ingestuurde projecten en kiest de beste ontwerpen. Op 15 april zullen de gekozen creaties op de site te bezichtigen zijn en kan het publiek zijn stem uitbrengen op zijn favoriete ontwerp. De winnaar van de eerste Mookum Eco Award mag zich een jaar lang de Mookum Eco Designer noemen en verdient bovendien op elk verkocht ontwerp 5%.

Voor meer informatie kan je terecht op de website

(KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content