Monument voor Michael Jackson bij Harrods

Harrods-eigenaar Mohamed Al Fayed gaat in zijn beroemde Londense department store een herdenkingsmonument oprichten voor Michael Jackson.

Harrods-eigenaar Mohamed Al Fayed wil in zijn beroemde Londense department store een herdenkingsmonument oprichten voor Michael Jackson. De Egyptische miljardair zegt erg aangeslagen te zijn door de dood van de popster vorige week.

Volgens Al Fayed heeft Jackson hem ooit bij een ontmoeting gevraagd of hij geen standbeeld kon krijgen bij Harrods omdat het luxewarenhuis “een van zijn favoriete plekken” was. “Ik heb hem rondgeleid en hij hield van mijn standbeeld. Hij vroeg me of ik er naast dat van mij geen voor hem wou oprichten”, legt de Harrods-eigenaar uit aan het Franse persbureau AFP. “Ik heb hem geantwoord dat ik er geen bezwaar tegen had. Ik ga hier dus een herdenkingsmonument bouwen ter ere van Michael Jackson. Hij is een legende, ik kan nog altijd niet geloven dat hij dood is”.

Al Fayed, wiens zoon Dodi in 1997 samen met prinses Diana omkwam in een auto-ongeval, heeft al gepraat met een kunstenaar en wil het memorial over enkele maanden al inhuldigen.

Donderdag raakte ook bekend dat Frans modeontwerper Christian Audigier het huis in LA waar Michael Jackson tot zijn dood woonde, gaat kopen. De man achter ‘Von Dutch’ wil het inrichten als herdenkingsoord en openstellen voor het publiek. Jackson huurde de villa van Hubert Guez, partner van Audigier en chef van diens modehuis. Audigier ontwierp de kleding en gadgets die tijdens de geplande concertreeks van de King of Pop te koop zouden worden aangeboden.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content