Moederdagcadeaus voor extreme uitstellers

© iStock

Jij besefte pas tijdens het lezen van deze titel dat het vandaag moederdag is? Geen ramp! Met deze vier tips zeg je haar toch een welgemeende ‘merci’ én verover je haar hart. Graag gedaan.

1. Organiseer een picknick in het park

Stap 1: Trek nog gauw naar een supermarkt en koop er allerlei lekkers.

Stap 2: Prop je boodschappen in een mooie mand, waarin je ook wat sfeerscheppende attributen zoals een picknicklaken, kussens en mooi bestek hebt zitten.

Stap 3: Wandel samen naar het dichtstbijzijnde park en spreid je lekkers uit. Wijd vervolgens je aandacht volledig aan je mama. Want eerlijk: wat quality time met haar fantastische zoon / dochter is toch het mooiste cadeau dat je kan geven?

2. Fix een weekendje weg

Stap 1: Stel een catalogus samen met een drietal bestemmingen. Steek er een ruim assortiment in, zowel qua bestemmingen als qua activiteiten ter plaatse. Zo kan je bijvoorbeeld gaan welnessen, wandelen in de natuur of citytrippen.

Stap 2: Print de informatie af op mooi papier en steek je zelfgemaakte catalogus in een fancy enveloppe of leuke doos. (Voor een extra feestelijk effect steek je er nog een fles cava bij die je ergens hebt liggen.)

Stap 3: Laat je mama (met de ondersteuning van enkele glazen cava) een bestemming kiezen en leg jullie agenda’s bij elkaar om een datum te prikken.

Met zo'n boeketje deed je vroeger je moeders hart smelten.
Met zo’n boeketje deed je vroeger je moeders hart smelten.© iStock

3. Maak een fotocollage

Stap 1: Duik je (digitaal) archief in en zoek foto’s van leuke momenten uit jullie gemeenschappelijke verleden.

Stap 2: Wees creatief! Vorm de foto’s om tot een collage, een stripje of een kunstwerk… De keuze is aan jou. Het mag gerust een beetje onnozel zijn, want met je mama kan je toch al eens lachen?

Stap 3: Schuif het resultaat van je creatieve uitspatting in een kader voor wat extra cachet en minder last-minute-gehalte. Geen winkel meer open om een kader te kopen? Haal dan een van je eigen muur om nu te gebruiken en vervang jouw exemplaar later. Mama’s voor alles!

4. Voor de echt wanhopigen

Is het écht al veel te laat om nog in actie te schieten? Trek dan een weide of park in en stel een boeket samen van wilde bloemen, net zoals je vroeger deed. Met een beetje geluk vindt ze het nog schattig ook.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content