Model met syndroom van Down maakt droom waar tijdens New York Fashion Week

Madeline Stuart © -

Madeline Stuart, een achttienjarige Australische met het syndroom van Down, wil haar hele leven lang al model worden. Ze tekende zopas haar modellencontract en mag in september haar talent te tonen op de catwalk van NYFW.

Madeline zal deel uitmaken van het modellenteam van de show voor MODA, in samenwerking met de Christopher Reeve Foundation. Ze heeft intussen een modellencontract en werkt ook samen met het handtassenlabel EverMaya. Het merk vernoemde zelfs een collectie tassen naar haar.

Het is de tweede keer dat MODA een model met het syndroom van Down kiest voor een show. Jamie Brewer mocht de vorige keer haar catwalkdebuut maken.

De moeder van Madeline is erg trots op haar dochter. Ze ziet de carrière van Madeline als model als een leuke manier om een mooie boodschap te verspreiden. Ook mensen die anders zijn verdienen immers respect en liefde. ‘Ze zal de ruimte binnenwandelen tijdens NYFW en niemand bekritiseren. Ik wou dat ik meer kon zijn zoals m’n dochter,’ licht de moeder van Madeline toe aan Cosmopolitan.

It’s a hard life, with all this pampering #bts

Een foto die is geplaatst door Madeline Stuart (@madelinesmodelling_) op

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content