Model Karlie Kloss organiseert kamp voor meisjes die willen leren coderen

Kode with Klossy © -

Karlie Kloss is niet alleen een van de meest populaire modellen van het moment, ze timmert ook druk aan haar schoolcarrière in de IT. Om andere meisjes warm te maken om te leren coderen organiseert ze een zomerkamp.

Vorig jaar zette het model een gelijkaardig kamp op poten. Omdat ze nog meer meisjes wil bereiken, organiseert ze opnieuw gratis workshops voor tieners van 13 tot 18. De kampen ‘Kode with Klossy’ gaan door in New York, Los Angeles en St. Louis. De deelnemers leren er de beginselen van software engineering en de programmeringstalen die schuil gaan achter apps zoals Twitter en The New York Times.

Jammer genoeg kan je enkel deelnemen als je een inwoner bent van de Verenigde Staten. Wie een kans wil wagen om geselecteerd te worden moet een video van één minuut op YouTube plaatsen waarin je uitlegt hoe je coderen zal gebruiken om de wereld te veranderen. De hashtag #KodeWithKlossy zet de juryleden op het juiste spoor.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content