Mode in de metro

Fotograaf Stephan Vanfleteren en styliste Linda Van Waesberge maakten de fotoreeks ‘Mode in de metro’ voor het vernieuwde Weststation in Brussel.

Brussel breidt zijn metronetwerk flink uit en neemt op 2 april het vernieuwde Weststation in gebruik. Om de dagelijkse pendelactiviteiten wat op te fleuren biedt het Weststation voortaan ook plaats aan kunst.

Eigenzinnig fotograaf Stephan Vanfleteren en passioneel styliste Linda Van Waesberge maakten de fotoreeks ‘Mode in de metro’, bestemd voor het perron richting Beekkant. Het is een reeks van dertien indringende zwart-wit foto’s van 3 op 2,5 meter. Ze tonen het portret van dertien doodgewone Brusselaars. Alledaags, maar toch elk met hun eigen boeiende verhaal: een Poolse schrijfster, een Braziliaanse kunstschilder, een Congolese verpleger… Elk model voor één dag werd door Van Waesberge gehuld in een ontwerp van de grote Brusselse modehuizen.

“De fotoreeks is diepzinniger dan gewone modefotografie. De foto’s zijn tijdloos, maar ook hedendaags. Om het begrip Brussel volledig te vatten, plukten we de modellen gewoon van straat,” vertelt Linda Van Waesberge. “We beseffen dat de meeste voorbijgangers in een station gewoon snel hun metro willen nemen. Maar toch ben ik ervan overtuigd dat er iets van onze kunst zal blijven hangen.”

Op het perron richting Delacroix (niveau -2), zullen de reizigers het uitzonderlijke ”A Beautiful Day” kunnen ontdekken. Deze kleurrijke collage van 95 meter op 4 is van de hand van Yves Zurstrassen. Het verzamelt 130 uitvergrote details afkomstig uit eerdere kunstwerken van de Vervierse kunstenaar. Ideaal om de dag mee te beginnen.

De kunstwerken zijn te bewonderen vanaf 4 april.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content