Miss Piggy van The Muppets krijgt feminismeprijs

© Reuters

De First Award die jaarlijks een vrouw onderscheidt die een voortrekkersrol speelt in haar vakgebied, gaat naar de bekende Muppet. ‘Ze heeft een buitengewoon karakter, lef, en is vastberaden. Ze heeft generaties fans geleerd met tegenslagen om te gaan.’

Film- en tv-ster, diva, zwarte band in karate, stijlicoon en bekend Muppetgezicht Miss Piggy heeft in New York een gerenommeerde feminismeprijs ontvangen voor haar bijdrage aan de maatschappij. Het populaire varken kreeg de prijs van het Sackler Centrum voor Feministische Kunst, dat jaarlijks een vrouw in de kijker zet die een voortrekkersrol speelt in haar vakgebied.

“Miss Piggy heeft een buitengewoon karakter, ze is vastberaden en ze heeft lef. Ze heeft generaties fans geleerd met tegenslagen om te gaan.

Gespeend van enige bescheidenheid, vond Miss Piggy de prijs niet meer dan terecht: “Ik ben blij maar niet verrast dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen”, zo klonk het in het Brooklyn Museum. “Het is fantastisch om zo gevierd te worden en deze eer te delen met andere legendes, rolmodellen en pioniers van vrouwelijke geweldigheid. Dit is een hoogtepunt, in een rij van hoogtepunten waaruit mijn leven bestaat”.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kermit de Kikker, het vriendje van Miss Piggy die in het publiek zat, was naar eigen zeggen zeer trots op haar. Miss Piggy krijgt dan wel een feminismeprijs, de stem van de diva is altijd gespeeld door een man. Eerder wonnen onder andere Nobelprijswinnares voor Literatuur Toni Morrison en operazangeres Jessye Norman de prijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content