Miss Piggy krijgt feministische award

© Reuters

De First Award zal dit jaar uitgereikt worden aan een muppet, een keuze die misschien wat vreemd, maar wel volkomen begrijpelijk is.

Miss Piggy werkt zichzelf graag in het zweet -zolang ze maar voorzien is van de juiste outfit. Ze is een wereldberoemd actrice, een gevierd auteur, stijlicoon en heeft een zwarte band in karate. Vanaf deze zomer zal ze echter ook nog “feministisch boegbeeld” op haar CV mogen neerpoten, want de Muppet zal op 4 juni in het Sackler Center van het Brooklyn Museum de First Award in ontvangst mogen nemen.

Deze prijs eert ‘feministische trailblazers’ en werd eerder al uitgereikt aan vrouwen als Toni Morrison, Julie Taymor en Sandra Day O’Connor.Tijdens de ceremonie zal Miss Piggy bovendien geïnterviewd worden door niemand minder dan Gloria Steinem.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Elizabeth Sackler, oprichtster van de award, verklaarde aan AP dat Miss Pissy de verpersoonlijking is van vastberadenheid en bezieling die miljoenen mensen waardevolle lessen heeft geleerd. Hoewel er allicht nog andere feministische figuren in aanmerking kwamen voor deze award is Sacklers keuze te begrijpen: Miss Piggy is een sterke, onafhankelijke, onbeschaamde vrouw die body positivity en kracht steevast door een roze bril ziet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content