Minnie Mouse maakt catwalkdebuut in Londen

De ‘Minnie Mouse Must Haves’ worden getoond op de modeweek in Londen.

Het Disney-figuur Minnie Mouse zal de inspiratie zijn voor enkele ontwerpers tijdens de modeweek van Londen in september. Een groep internationale ontwerpers heeft zich laten inspireren door haar unieke en onderscheidende stijl en heeft diverse kledingsstukken en accessoires ontworpen: de ‘Minnie Mouse Must Haves’.

Bij de ontwerpers horen Giles Deacon, Michael van der Ham, Richard Nicoll, Katie Hillier, Terry de Havilland en Piers Atkinson. Zij zullen allemaal een item ontwerpen onder de noemer ‘The Minnie Mouse Must Haves’. Die must-haves worden onthuld in een speciale show tijdens Londen Fashion Week, waarna worden ze geveild op eBay. Zo krijgen mode-en Disneyfans de kans om een unieke one-off Minnie Mouse-geïnspireerde creatie te bezitten. De opbrengst van de veiling doneert Disney aan BFC/Bazaar Fashion Arts Foundation, een initatief van de Britse Fashion Council die de relatie tussen de creatieve industrieën probeert te voeden en Londen’s reputatie voor mode-innovatie probeert te onderhouden.

“Minnie Mouse inspireert fans over de hele wereld”, zegt Marc Low, vicepresident van de modeafdeling van The Walt Disney Company tegen de Britse Vogue. “We zijn dan ook heel enthousiast over dit initiatief en om met deze talentvolle mensen te kunnen samenwerken. Londen Fashion week is de perfecte gelegenheid om Minnie Mouse in de spotlight te zetten”, vult hij aan.

Er wordt ook gesproken van plannen om ook samen te werken met beautymerken voor een Minnie Mouse collectie, maar daar zijn nog geen verdere details van gekend. (RDM)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content