MIAT in Gent wint MuseumPrijs 2013

Het Gentse Museum voor Industriële Archeologie en Textiel wint de MuseumPrijs 2013 voor Vlaanderen.

Het Gentse Museum voor Industriële Archeologie en Textiel (MIAT) wint de MuseumPrijs 2013 voor Vlaanderen. In Brussel gaat de prijs naar het Muziekinstrumentenmuseum en in Wallonië wordt het Centre de la Gravure et de l’Image imprimée in La Louvière bekroond. Aan elk van de drie museumprijzen is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

De MuseumPrijzen van het tijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en het advocatenkantoor Linklaters werden in het artnouveaugebouw Hôtel Winssinger in Sint-Gillis uitgereikt.

Het MIAT ligt in Gent en is gevestigd in een prachtig industrieel pand, een voormalige katoenspinnerij. “Het MIAT bewaart waardevol industrieel archeologisch patrimonium en vergroot de zorg en liefde voor dit bijzondere erfgoed bij een breed publiek”, zo oordeelt de jury in haar rapport.

In Brussel krijgt het Muziekinstrumentenmuseum de MuseumPrijs 2013 en in Wallonië gaat de MuseumPrijs 2013 naar het Centre de la Gravure et de l’Image imprimée in La Louvière.

In Vlaanderen gaat de Publieksprijs 2013 naar het MAS, het Museum aan de Stroom aan de Hanzestedenplaats in Antwerpen. In Brussel wordt dit jaar het Art & Marges museum in de Hoogstraat met de Publieksprijs bekroond, en in Wallonië het museum Grand Curtius aan de quai de Maastricht in Luik.

De Vlaamse Kinderjuryprijs 2013 gaat naar het Suske en Wiske Kindermuseum in de Beauvoislaan in Kalmthout, de Brusselse Kinderjury verkoos het Museum voor Natuurwetenschappen in de Vautierstraat en de Waalse Kinderprijs gaat naar het Musée Ianchelevici in het oude gerechtshof op het Gemeenteplein in La Louvière. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content