Meest deprimerende selfies worden in Londen genomen

Een selectie van Selfiecity © Instagram

Volgens een nieuw onderzoek waarbij waarbij duizenden selfies, genomen in zes wereldsteden, onder de loep werden genomen, zijn de Londense selfies de meest miserabele.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het kunstencentrum Somerset House in hartje Londen als deel van het grotere concept ‘Selfiecity’. Eerder al onderzocht men talloze selfies uit vijf wereldsteden Bangkok, Berlijn, Moskou, New York en Sao Paolo. Hierbij werden allerlei factoren bekeken, zoals het schuin houden van het hoofd, het al dan niet lachen of de leeftijd van de personen.

Somerset House wilde ook eens nagaan hoe het eraan toe gaat in Londen. Ze verzamelden alle Instagramfoto’s die tijdens een week in september 2015 genomen werden in de buurt van Somerset House, 152.462 foto’s in totaal waarvan 21.662 selfies. De selfies uit Londen waren volgens de vergelijkende studie de meest beheerste foto’s uit de volledige selectie, dit kon afgeleid worden door het grote aandeel stugge poses én het ontbreken van een glimlach. In andere steden ging het er doorgaans uitbundiger aan toe. In Sao Paolo staan vrouwen het expressiefst op de foto, waarbij ze heel hard hun hoofd kantelen.

In het merendeel van de foto’s gaat het om jonge personen, de laagste gemiddelde leeftijd vond men in Bangkok met 21 jaar. Een ander resultaat is dat vrouwen het meeste selfies nemen. In Londen is dat 62.8%, in Moskou zelfs 82%.

Bekijk hier alle resultaten voor Londen en de andere wereldsteden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content