Meer vrouwen dan mannen met tattoo in VS

© Thinkstock

We zetten vijf leuke weetjes van tattoo’s en vrouwen op een rij.

Uit nieuwe statistieken blijkt dat er, voor het eerst in de geschiedenis, meer vrouwen dan mannen een tatoeage hebben in de Verenigde Staten. Het gaat om 23 procent vrouwen tegenover 19 procent bij mannen. Dat staat te lezen op de website van de Britse Grazia.

Van betekenisvolle Chinese tekens, rozen en hartjes: tatoeages zijn overal rondom ons en zijn van alle tijden. Ook vrouwen voelen zich steeds vaker aangesproken tot het laten aanbrengen van een inkttekening op hun lichaam. In de Verenigde Staten zijn er zelfs meer vrouwen dan mannen met tatoeages blijkt uit recent onderzoek.

Maar waar komt die liefde voor tattoo’s bij vrouwen vandaan? Een interessante studie naar dit onderwerp is het nieuwe boek ‘Bodies of Subversion: A Secret History of Women And Tattoos’, geschreven door Margot Mifflin. Dit boek vertelt onder meer het verhaal van Olive Oatman, de eerste blanke vrouw die zichzelf liet tatoeëren in 1858.

Deze vrouw liet lijnen tatoeëren op haar kin omdat ze geloofde dat ze zo beschermd was en na haar dood terecht zou komen in de hemel. Een trend werd geboren en verschillende blanke vrouwen kregen, naar het voorbeeld van Oatman, de kracht om zelf een tatoeage te laten zetten. Dit omdat ze het mooi vonden en niet vanuit religieuze of familiale beweegredenen.

5 leuke weetjes over vrouwen en tatoeages:

– In Hollywood zijn vrouwen gek op tatoeages en lijkt het motto ‘hoe meer hoe liever’ hier zeker van toepassing. Zo hebben onder meer Paris Hilton, Angelina Jolie, Rihanna, Alanis Morisette, Britney Spears, Christina Aguilera, Lady Gaga, Kate Moss, Nicole Richie, Megan Fox, Peaches Geldoff, Lily Allen een tattoo.

– In 2011 bracht Mattel de eerste Barbie met tattoo op de markt.

– Elk jaar vindt in Nederland de ‘Tattoo Conventie’, waarin de vrouw en haar tatoeages centraal staan, plaats.

– Het zetten van een tattoo bij vrouwen kende een opleving in de jaren 70 onder invloed van de feministische beweging.

– De bekendste getatoeëerde vrouw uit België is ongetwijfeld het ‘sterrenmeisje’ Kimberley Vlaeminck uit Kortrijk. Ondertussen zijn bijna al haar tatoeages, 56 sterretjes op haar gezicht, zo goed als verwijderd.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content