Meer dan 10.000 mensen bezochten festival van de gelijkheid

Ish Ait Hamou ontving de Prijs van de Gelijkheid 2016. © Belga

De vierde editie van festival van de gelijkheid, een organisatie van Curieus, heeft meer dan 10.000 mensen naar de Vooruit in Gent gelokt. De bezoekers deden er mee aan een workshop of woonden er een gesprek of debat bij.

Tijdens het drie dagen durende festival van de gelijkheid vonden onder meer 31 debatten en panelgesprekken plaats, 18 festivalbabbels, 8 expo’s en werden ook 15 documentaires getoond.

In totaal bezochten meer dan 10.000 mensen het festival. “Elk jaar verdubbelen we ons bezoekersaantal”, zegt woordvoerster An Pauwels enthousiast. “We zijn begonnen met 1.000 bezoekers op onze eerste editie, en dat vonden we toen al fantastisch. Een jaar later waren dat er 2.000 en vorig jaar 4.500. Dat het er nu 10.000 waren, is te gek voor woorden.”

Opvallende gast deze editie was Sherin Khankan, de vrouwelijke imam die eerder dit jaar in Denemarken de eerste ­Europese moskee oprichtte die door vrouwen wordt geleid.

Op het slotevenement zaterdag kreeg choreograaf en schrijver Ish Ait Hamou, onder meer bekend als jurylid bij de danswedstrijd So You Think You Can Dance, de Prijs van de Gelijkheid 2016. Hij volgt daarmee actrice Reinhilde Decleir op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content