Mechelse stadsvisioenen by night

Het Mechelse stadsfestival ‘Stadsvisioenen’ is tijdens het tweede feestweekend in de ban van de nacht.

Het Mechelse stadsfestival ‘Stadsvisioenen‘ hult zich drie dagen lang in een nachtelijk kleedje. Het festival gaat op zoek gaat naar de dromen en toekomstbeelden van de stad, haar inwoners en haar bezoekers. Tijdens het tweede feestweekend op 24, 25 en 26 april kunnen nieuwsgierigen genieten van verscheidene nocturnes, geleide avondwandelingen en tentoonstellingen op een later uur.

De tentoonstellingen De Hemel in Tegenlicht en All That Is Solid Melts into Air houden op vrijdag en zaterdag hun deuren langer open en ontvangen het publiek tot 22u. Voor de gelegenheid kunt u zich op deze twee locaties laten fotograferen in een uitzonderlijke setting: als duivel of engel in congrescentrum Lamot, of tijdens een schokkende ervaring op de Cultuursite. Met de avondwandeling Contourlight komt u langs elf lichtkunstwerken opgesteld op verscheidene plaatsen in de binnenstad. U kunt aansluiten bij een gids voor tekst en uitleg tijdens het parcours.

In de in onbruik geraakte voetgangerstunnel onder het Mechelse station opent vrijdag de architectuurtentoonstelling ‘Mechelen: herkomst en toekomst’. Op deze bijzondere locatie toont de expositie de toekomst van de stad, gespiegeld aan die van enkele andere Europese steden.

Feestbeesten kunnen zich zaterdag vanaf 22u uitleven op City Visions Nightlife Expercience in de Mechelse stationshal. Tot 6 uur ’s morgens zullen enkele Belgische topdeejays het beste van zichzelf geven.

Naast deze topevenementen zijn er nog tal van andere activiteiten, meer informatie over bovenstaande en andere acties vindt u op de site van Stadsvisioenen.

Ruth Vanden Berghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content