Mechelen wordt speelparadijs

Zondag 10 mei heeft in de Mechelse binnenstad voor de vierde keer de ‘Speeldag’ plaats.

Kinderen spelen alsmaar minder, dat blijkt uit een onderzoek naar het spelgedrag van kinderen dat het Mechelse Speelgoedmuseum liet uitvoeren. Op de vierde editie van de jaarlijkse Speeldag in Mechelen wil het museum laten zien dat buiten spelen helemaal van deze tijd is.

Zondag 10 mei wordt de Mechelse binnenstad omgetoverd tot een groot speelparadijs. De hele dag kunnen groot en klein verscheidene soorten sport en spel gratis uitproberen. Met onder meer levensgrote gezelschapsspelen, strategische bordspellen, een peuterspeeltuin en tal van spectaculaire attracties is er voor elk wat wils.

Op het einde van de dag zal ‘The crazy DiscoShow for Kids’ deze kinderfeestdag op een spetterende manier afsluiten op de Grote Markt. De algemene toegang, de autoparking met shuttle vanaf de Nekkerhal en de fietsenparking op de Korenmarkt zijn volledig gratis.

Wie al ongeduldig wordt kan zich wagen aan de Speeldagwedstrijd. Wie het leukste stuk speelgoed maakt uit gerecycleerd materiaal kan een viparrangement winnen voor het hele gezin. Bovendien krijgt het winnende speelgoed zijn eigen stek op de Speeldag.

Ruth Vanden Berghe

Speeldag binnenstad Mechelen, 10 mei 2009, 10u-18u, Gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content