Marion Cotillard: ‘Ik ben geen feminist’

Marion Cotillard © Reuters

De Oscarwinnares ging in een interview met Porter dieper in op de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de filmindustrie. ‘Het maken van films heeft niets te maken met gender.’

De Franse actrice heeft het felbegeerde beeldje al op haar schouw staan, dus ze heeft al waardering gekregen voor haar acteerprestaties (toen voor haar rol als Edith Piaf in ‘La Môme’). Met meer dan 40 films op haar conto weet ze als geen ander hoe het eraan toegaat. In tegenstelling tot vrouwen als Emma Watson, Julianne Moore en Cate Blanchett denkt ze niet dat instrumenten als quota voor vrouwen in films en als filmmaker zullen helpen.

‘Het maken van een film heeft niets te maken met gender. Je kan niet verwachten van de festivaldirecteur van Cannes dat hij vijf mannelijke en vijf vrouwelijke regisseurs selecteert.’ Ze vreest dat wanneer je het gaat pushen, je eerder een kloof creëert dan dat er gelijkheid ontstaat. ‘We moeten natuurlijk de vrouwenrechten stimuleren, maar niet op een manier dat het ons uit elkaar drijft.’ Benieuwd hoe andere actrices hierop zullen reageren. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content