Marc Lagrange portretteert Delvaux-fans

Trotse eigenaressen van Brillant handtas op de foto.

Belgisch lederwarenhuis Delvaux en fotograaf Marc Langrange hebben elkaar gevonden in een bijzonder project voor het goede doel: Lagrange zal fans van het Huis Delvaux portretteren met hun Brillant handtas, het meest tijdloze icoon uit de Delvaux collectie. De Brillant handtas met de kenmerkende gesp is de eerste telg uit de familie van het Huis Delvaux: chique, elegant en nog steeds actueel. De eigenaars van deze tijdloze tas worden met hun exemplaar gefotografeerd door Belgisch kunstfotograaf Marc Lagrange. De foto’s moeten op een aparte manier de persoonlijkheid van de dames weergeven.

De kunstfoto’s van Lagrange worden eerst tentoongesteld in verschillende Delvaux winkels. Op hetzelfde moment wordt ‘A chacune son Brillant’ voorgesteld: een nieuwe dienstverlening waarbij kopers hun Brillant kunnen laten aanpassen aan hun persoonlijke wensen en smaak. Ze hebben de keuze uit verschillende leersoorten, accessoires en afwerkingen.

Uiteindelijk worden de Brillant portretten van Marc Lagrange geveild ten voordele van de Stichting Mimi, die kankerpatiënten helpt om hun ziekte te doorstaan. De veiling vindt plaats in september tijdens het galadiner van de stichting Mimi in het Arsenaal, het Brusselse atelier van Delvaux.

Delvaux, opgericht in 1829, is het oudste lederwarenhuis ter wereld. De collecties staan vooral bekend voor de artisanale totstandkoming ervan. Antwerpenaar Marc Lagrange is al 20 jaar lang de fotograaf van vele naaktportretten. Het werk van de kunstfotograaf is een ode aan de schoonheid van de vrouw. (YU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content