‘Mannen zijn behulpzamer als een vrouw hoge hakken draagt’

© iStock

In tijden van sneakers blijken mannen dus nog steeds een voorliefde te hebben voor hakken. Uit een onderzoek van een Franse universiteit blijkt dat mannen zelfs behulpzamer zijn als de vrouw in kwestie hakken draagt, dat meldt Nu.nl.

De Franse onderzoeker Nicolas Guégen ging na hoe behulpzaam mannen zijn bij vrouwen op hakken of vrouwen met platte schoenen aan. Aangezien hakken doorgaans aanzien worden als een sexy accessoire vond Guégen het opmerkelijk dat er voorheen slechts één onderzoek was gevoerd naar het effect van hakken op het gedrag van mannen.

Aan de hand van verschillende experimenten mét verschillende schoenen onderzocht Guégen de bereidheid van mannen om een vrouw te helpen. Daarbij vroeg een vrouw bijvoorbeeld aan mannen om een testje in te vullen, of werd er gekeken of mannen een vrouw te hulp schoten als ze iets liet vallen.

Sterk effect

Hoe hoger de hak, hoe behulpzamer de mannen waren. De reactie van andere vrouwen bleef onveranderd, of het nu om een sneaker of een schoen met hak ging. ‘Schoenen met hoge hakken hebben een sterk effect op mannen’, vatte de onderzoeker zijn resultaten samen. Al zullen ze nu nog verder onderzoeken of het effectief om de hoge hak gaat of om de manier waarop vrouwen wandelen als ze hakken dragen.

Ondergetekende is een fervente fan van sneakers en platte laarsjes, wat de kans op struikelen én de bijhorende nood aan ter hulp schietende mannen meteen verkleint. Maar wie zich regelmatig in nesten werkt en hulp nodig heeft, weet dus wat te doen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content