Mannen vinden shoppen snel saai

Uit studie blijkt dat de man tijdens een dagje winkelen met vrouw of vriendin slechts 26 minuten ‘aandachtig’ kan zijn.

De meeste mannen staan niet op de eerste rij als het op uitgebreid shoppen aankomt. Dat blijkt eens te meer uit een Brits onderzoek. Op zich geen groot nieuws, maar de nieuwe studie heeft nu ook enkele bijkomende cijfers onthuld. Zo zou de mannelijk aandacht het tijdens een dagje shoppen met vrouwlief gemiddeld 26 minuten volhouden. Daarna raakt hij afgeleid en vindt hij winkels afschuimen een ronduit saaie bedoening.

Veel heeft te maken met het feit dat de man meestal al zijn benodigdheden koopt in een van de eerste winkels die ze samen binnenstappen. Achteraf winkel-in-winkel-uit stappen wordt iets problematischer (lees vermoeiender) voor de man. Honger, dorst, de drukte in de winkels en het gemis van televisie spelen daarbij een nefaste rol.

Een op vijf kijkt uit verveling naar andere vrouwen, blijkt uit het onderzoek. Meer dan een kwart van de 2000 ondervraagde heren laat zijn wederhelft achter en keert stante pede huiswaarts. Een derde houdt het binnen de perken en wacht braafjes buiten de winkeldeuren, tot zij langs de kassa is geweest. Bij de helft van de ondervraagden loopt het (regelmatig) grondig mis en eindigt het dagje uit in mineur: ruzie.

Bijna zestig procent geeft toe alleen in te gaan op een dagje winkelen als er een beloning aan vasthangt. Zoals een diner of een bezoek aan de kroeg, bijvoorbeeld. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content