Mannen over mode: survey

Zalando deed onderzoek naar mannen en mode. Ze vergeleken de visie van de Belgische man op mode met die van mannen uit andere Europese landen. Vervolgens goten ze hun bevindingen in een leuke geanimeerde infografiek. Zo blijkt dat onze mannen met trots jeans dragen, maar roze en juwelen schuwen. Lees verder voor nog meer leuke weetjes over de Belgische man en zijn kleerkast.

Zalando deed onderzoek naar mannen en mode. Ze vergeleken de visie van de Belgische man op mode met die van mannen uit andere Europese landen. Vervolgens goten ze hun bevindingen in een leuke geanimeerde infografiek. Zo blijkt dat onze mannen met trots jeans dragen, maar roze en juwelen schuwen. Lees verder voor nog meer leuke weetjes over de Belgische man en zijn kleerkast. In totaal werden er 3500 mannen uit 7 verschillende landen ondervraagd over hun visie op mode. Zalando publiceerde hierover een marktonderzoek en vergeleek de Belgische man met de mannen uit de zes overige Europese landen. In welke mate verschilt de Belgische man met de Duitse, Nederlandse, Franse, Zwitserse, Finse en Noorse man? Is de Belgische man meer modebewust dan zijn buren? Wij sommen voor u enkele opmerkelijke bevindingen op.

Weinig interesse in fashion

De Belgische man draagt volgens het onderzoek het liefst blauw. Modekleuren zoals roze zal je de hem dan ook niet snel zien dragen. De hoofdreden om een nieuw kledingstuk aan te schaffen blijft voor de man overigens noodzaak. Kopen om te kopen zullen Belgische mannen dus niet snel doen. Belgische mannen zijn dan ook, samen met hun Finse en Noorse collega’s, minder geïnteresseerd in mode dan de mannen uit de andere Europese steden.

Cijfertjes

De gemiddelde Belgische man bezit zes paar schoenen. Zijn Duitse collega bezit er doorgaans zo’n tiental.

95 procent van de mannen uit ons Belgenlandje vindt sieraden echt not done.

Meer dan een derde van de Belgische, Zwitserse, Duitse en Franse mannen trekken een kostuum aan voor hun eerste date en het bezoek aan de toekomstige schoonouders.

Honderd procent van de Belgische ondervraagden zullen nog eerder een vreemde complimenteren met hun outfit dan hun baas. Dat gaat hun echt te ver.

Nog geen genoeg van de leuke weetjes over mannen en mode? Surf dan naar de infographic op Zalando. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content