Mannen hechten meer belang aan kerstcadeautjes

Mannen hechten meer belang aan kerstcadeautjes dan vrouwen.

Mannen hechten meer belang aan kerstcadeautjes dan vrouwen. Maar liefst 77 procent wil een pakje onder de kerstboom. Bij vrouwen is dat 70 procent. Dat blijkt uit een rondvraag van drogisterijketen Kruidvat bij 1.441 mensen.

Parfum
Helemaal bovenaan het verlanglijstje van de Vlaming staat parfum. Een kwart van de ondervraagden hoopt erop. Dan volgen huishoudapparaten, sieraden en allerlei verzorgingsproducten. Geschenksets, make-up en speelgoed sluiten het lijstje af. Het kerstritueel mag wat kosten. Driekwart van de consumenten geeft meer dan 15 euro per cadeau uit.

Kerstkaarten
De gewoonte om kerstkaarten te versturen is nog lang niet in onbruik geraakt. Vijfentachtig procent van de respondenten verstuurt ze, zowel per post als via het internet. Populair zijn de persoonlijke wenskaarten, waarop een familiefoto staat, liefst met de kinderen of met het huisdier.

Onvergetelijke Kerst
Op de vraag wat het mooiste cadeau ooit was, liepen de antwoorden erg uiteen:een positieve zwangerschapstest, de komst van een baby of kleinkind en een huisdier werden genoemd. Verder dacht de Vlaming met plezier terug aan een onvergetelijke reis, een origineel huwelijksaanzoek, een zelfgemaakt cadeau, een foto van de kinderen of een juweel. Sommigen werden nostalgisch en vermeldden gewoon de liefde en gezelligheid van de kerstperiode.

Vijfentachtig procent van de respondenten vindt Kerst iets heel bijzonders. Voor veertien procent is het een dag als een andere.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content