Macarons tegen Mucoviscidose

© Thinkstock

Op 20 maart vindt de 8ste editie van ‘De dag van de Macaron’ plaats. Dan zullen de initiatiefnemers van Relais Desserts geld inzamelen voor de strijd tegen Mucoviscidose.

20 maart komt weer dichterbij en dat betekent ook dat de 8ste editie van ‘De dag van de Macaron’ plaatsvindt. Dit gebeurt in België, Frankrijk, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en New York. Op deze jaarlijkse solidariteitsdag zullen de initiatiefnemers van Relais Desserts geld inzamelen voor de strijd tegen Mucoviscidose.

Toppatissiers zoals DelRey, Darcis en Ducobu zullen speciale acties op poten zetten in België. Al zeven jaar vervult de Dag van de Macaron, een dubbele functie. Wanneer in de beginjaren kernlid van Relais Desserts, Pierre Hermé op het idee kwam om deze dag te vereeuwigen en aan goede doelen te linken ging de macaron aan het rollen en groeide deze actie jaar na jaar uit.

Muco is de meest voorkomende erfelijke en levensbedreigende ziekte. 1500 Belgische kinderen en jongeren leiden aan deze ongeneeslijke ziekte. De levensverwachting van een Muco-patiënt schommelt rond de dertig jaar en is het dus belangrijk om aan deze ziekte veel aandacht te schenken.

Deze jongens zullen de Galibier niet al fietsend oprijden maar je kan van deze top patissiers een grote hoeveelheid pastel roze ronde koekjes verwachten. Dit ten voordele van de Belgische Vereniging voor de Strijd tegen Mucoviscidose. Deze vereniging werd opgericht door de ouders van jonge patiënten. Deze opbrengst gaat volledig naar onderzoek van de ziekte en om een initiatief te ontwikkelen die de levenskwaliteit van de personen die aan de ziekte lijden te verbeteren.

Vrijwilligers zullen op 22 en 23 maart de inzamelacties verzorgen in de winkels van DelRey, Darcis en Ducobu. Bij elke verkochte macaron doneert de deelnemende patissier 10 eurocent. Én elke klant die een gift doet krijgt er een gratis. Relais Desserts schenkt ook nog eens een bedrag van € 5.000 aan de organisaties in de verschillende deelnemende landen. (JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content