Lopen in het donker voor meer licht

© energizer

De eerste Energizer Night Run vindt binnenkort plaats op Belgische bodem.

Op 16 september wordt in Antwerpen de eerste Energizer Night Run op Belgische bodem georganiseerd. Per deelname wordt één uur verlichting op zonne-energie geschonken aan de non-profitorganisatie One Million Lights.

Loopwedstrijden zijn de laatste jaren bijzonder populair, denk maar aan Dwars door Brugge, de 20 km van Brussel of onze eigen Knack Weekend Ladies Run. Maar met de Energizer Night Run krijgt lopen in een stad een geheel nieuwe betekenis.

Het principe van de Energizer Night Run is eenvoudig: na zonsondergang wordt het startsein gegeven voor het negen kilometer lange en pikdonkere parcours door het Rivierenhof in Antwerpen, dat de deelnemers met een Energizer headlight moeten afleggen.

In de startblokken na zonsondergang

Voor elke deelname aan de Energizer Night Run schenkt Energizer één uur verlichting op zonne-energie aan One Million Lights. Deze non-profitorganisatie verdeelt milieuvriendelijke, veilige en gezonde lampen op zonne-energie aan arme plattelandsdorpjes over heel de wereld.

Het uiteindelijke doel bestaat erin om één miljoen lampen op zonne-energie te verdelen en zo de gevaarlijke en vervuilende kerosinelampen te vervangen. Samen met de reeds eerder georganiseerde runs in onder meer Buenos Aires, Kuala Lumpur en Montréal hoopt Energizer 11 miljoen uur verlichting aan One Million Lights te schenken.

(JJ)

Energizer Night Run, op 16 september in het Antwerpse Rivierhof. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via de site van de Energizer Night Run.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content