Londens Victoria & Albert museum stelt meest invloedrijke trouwjurken tentoon

Het Victoria & Albert museum in Londen heeft zich verdiept in de geschiedenis van de klassieke trouwjurk en stelt een indrukwekkende verzameling tentoon in het voorjaar. Zwijmel en droom weg bij deze langverwachte expo.

Het Victoria & Albert museum in Londen heeft zich verdiept in de geschiedenis van de klassieke trouwjurk en stelt een indrukwekkende verzameling tentoon in het voorjaar. Zwijmel en droom weg bij deze langverwachte expo. Het museum stelt jurken tentoon van bekende ontwerpers zoals John Galliano, Vivienne Westwood, Vera Wang, Christian Lacroix en Charles Frederick Worth. De bezoeker krijgt een uitgebreid overzicht van de bruidsmode tussen 1775 en 2014.

De jurk van Dior die Gwen Stefani droeg tijdens haar bruiloft en het ontwerp van Vivienne Westwood voor Dita Von Teese zullen te bewonderen zijn tijdens de tentoonstelling.

De ontwikkeling van de bruidsmode wordt uit de doeken gedaan in het museum en ook de levens van de bruiden die de jurken gedragen hebben tijdens hun mooiste dag zullen worden belicht. Het Victoria & Albert museum gaat na wat de context en het modebeeld was tijdens de periode dat de verschillende vrouwen hun trouwjurk uitkozen.

Van tweehonderd jaar oude jurken tot heel moderne creaties: het museum geeft een uitgebreid overzicht van de bruidsmode van vroeger en nu.

Praktisch:‘Wedding Dresses 1775 -2014’ zal te bezichtigen zijn in het Victoria & Albert museum van 3 mei 2014 tot 15 maart 2015. Meer info kan u vinden op de website van het museum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content