Living Tomorrow en de essentiële uitdagingen

Een interactieve rondleiding in Living Tomorrow toont hoe innovatieve oplossingen elke dag kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

In Living Tomorrow -het voormalige Huis van de Toekomst- in Vilvoorde, kan u vanaf vandaag een gloednieuwe interactieve rondleiding volgen met de ambitieuze titel –The Essence of Life. Ze toont hoe wetenschap en industrie hun inspanningen bundelen om duurzaam om te springen met essentiÔle zaken als water, energie, voeding en natuurlijke grondstoffen.

Zo kunnen bezoekers onder andere kennis maken met toepassingen die water recycleren en recupereren en ons zo elke dag van drinkbaar water voorzien. Living Tomorrow toont ook op welke manier we onze woning beter kunnen isoleren om energieverbruik te sparen en hoe we zuinig kunnen omspringen met dagdagelijkse voorwerpen zodat we ze langer kunnen gebruiken.Biotechnologie opent wat dat betreft nieuwe mogelijkheden.

De interactieve rondleiding duurt anderhalf uur en is vooral bestemd voor jongeren uit het secundair onderwijs. Bedoeling is ook hen enthousiast te maken voor een wetenschappelijke of technische opleiding.

Ann Heylens.

Van maart tot juni en van september tot half december: de eerste zaterdag en derde zondag van de maand. In juli en augustus: elke dinsdag en donderdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content