Little Black Bike: het fietskledinglabel voor vrouwen

© JOHAN JACOBS

Angélique Dupré is een Gentse entrepreneur met een passie voor fietsen. Ze startte vorig jaar Little Black Bike, haar eigen fietskledinglabel voor vrouwen. Schrijft momenteel samen met journaliste Eva De Poorter een boek voor vrouwen over wielrennen.

“Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby. Ik fiets zelf al meer dan tien jaar, maar bleef altijd op mijn honger wanneer ik op zoek ging naar toffe wielerkleren. Outfits voor vrouwen zijn ofwel heel schreeuwerig, met harde kleuren en fluo, ofwel blijven ze hangen in de clichés van hartjes, bloemetjes en vlindertjes. Ik hou meer van minimalistisch. Niet te saai, maar wel vrouwelijk en stijlvol. Ik bleek niet alleen te staan met mijn frustratie, wat me overtuigde om de sprong te wagen. Ik heb een jaar de tijd genomen om alles op te starten. Praten met leveranciers, een ontwerpster zoeken, investeren in een website … Als ik iets doe, wil ik het meteen goed doen.

Dankzij crowdfunding heb ik vorig jaar een eerste collectie kunnen uitbrengen. De tweede is net gelanceerd. De grootste uitdaging is om een breed publiek te bereiken, dat begint stilaan te lukken. Vrouwen op de fiets zijn vandaag geen uitzondering meer. Ook het aantal vrouwen dat naar de koers kijkt, gaat in stijgende lijn. Vanuit die vaststelling is het idee gegroeid om een boek te maken over wielrennen, gericht op vrouwen. Alle uitgeverijen bij wie ik aanklopte, waren laaiend enthousiast. In september zou het boek in de winkels moeten liggen.

En daarna ? Nog plannen genoeg. Een pop-upshop, een lijn met vrijetijdskleding, misschien een collectie voor moeders en dochters. Ik zit altijd vol ideeën. Soms moet ik mezelf een beetje afremmen. Het is ontzettend druk nu, maar ik klaag niet. Ik kan mijn goesting doen, en dat is belangrijk.”

littleblackbike.cc

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content