Levis zorgt voor kleurrijke scholen

Het merk schenkt gratis verf aan talloze kleuter- en basisscholen die een kleurrijke opsteker kunnen gebruiken.

Wanneer studenten stilaan de boeken dichtklappen begint voor leraars vaak een periode vol opknap- en schilderwerk in het klaslokaal. Levis schenkt daarom gratis verf aan talloze kleuter- en basisscholen die een kleurrijke opsteker kunnen gebruiken. De juiste kleuren in een klaslokaal doen wonderen voor het concentratievermogen, de motivatie en de gemoedstoestand van elk kind. Met de actie ‘De kleurrijkste school/ Mon école en couleur’ wil Levis en de kleurexperts van de Colour Cell de juiste kleur aan het juiste klaslokaal verbinden. Want welke kleuren bevorderen de concentratie? Welke brengen rust? Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen de kleurexperts perfect vertellen hoe je klaslokalen en lerarenkamers het best schildert.

Kleur is cruciaal“Een klas moet een creatieve plek zijn waar toch discipline en concentratie heersen. Kleur is cruciaal om het juiste gevoel op te wekken”, zegt kleurexperte Gjulijeta ‘Julie’ Berisha van Levis. “Een groep van ongeveer twintig kinderen kan heel erg druk zijn, dus is het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen rust en productiviteit. Afhankelijk van het doel van de ruimte, kun je kleuren selecteren om te gebruiken”, aldus Gjulijeta.

Elke ruimte op school heeft immers andere bestemming: de knutselklas mag warm encreatief zijn, terwijl de leesklas veeleer om koude kleuren vraagt die de concentratiebevorderen. In de turnzaal gaat het er dynamisch aan toe en dat manifesteertzich ook in de kleurkeuze: warme, felle kleuren in combinatie met neutrale tintenom energie en concentratie op te wekken. “Maar de belangrijkste klas is de leerklas, omdat de kinderen daar de meestetijd doorbrengen. De leerlingen moeten er zowel geconcentreerd enrustig zijn als dynamisch en creatief. Ze moeten er ook actief kunnen werken”,vertelt Gjulijeta. Voor de belangrijkste ruimte van de hele school zijn er een aantal vuistregels die Levis hanteert bij het schilderen.

Vuistregels bij het schilderen– Vermijd felle en warme kleuren op de muur waar het schrijfbord hangt. Het zicht daarop vermoeit kinderen immers en verlaagt hun concentratie.
– De muur waar kinderen met hun rug naartoe zitten, verdraagt wel een fel kleurtje.
– Een hoek in de ruimte waar kinderen belangrijke informatie kunnen terugvinden (de tafels van vermenigvuldiging, het alfabet, landkaarten, …) mag letterlijk en figuurlijk in de verf gezet worden door een leuke en opvallende kleur. Op die manier ligt de nadruk op het belang van de informatie.
– Een eventuele leeshoek baadt het best in een rustige sfeer: blauwtinten doen het goed, want blauw is een serieuze kleur en straalt intelligentie uit.
Hoe meedoen?Geïnteresseerde kleuter- en basisscholen kunnen zich hier registreren. Wanneer particulieren een verfproduct van Levis kopen in de winkel, kunnen zij per gekochte liter één vierkante meter verf online wegschenken aan hun favoriete geregistreerde school. Ouders, leraars, directies en sympathisanten kunnen nadien met die verf aan de slag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content