Lena Dunham voert actie voor recht op geboorteplanning

© Instagram

‘Girls’-bedenkster Lena Dunham roept, samen met Amy Poehler, Ellen Page en Mindy Kaling, vrouwen op om op 4 november te stemmen voor de democratische partij.

‘Girls’-bedenkster Lena Dunham roept, samen met Amy Poehler, Ellen Page en Mindy Kaling, vrouwen op om bij de tussentijdse Amerikaanse verkiezingen op 4 november te stemmen voor de democratische partij.
Het Instagramprofiel van ‘Girls’-brein Lena Dunham werd de voorbije week overstelpt door bekende vrouwen in roze T-shirts. ‘Lena Dunham Loves Planned Parenthood’ staat te lezen op de T-shirts die de vrouwen met trots dragen.

‘Door de recente beslissing over de Hobby Lobby-zaak (waarbij werkgevers hun werknemers verzekering voor anticonceptie mogen weigeren uit religieuze overtuigingen), is het van cruciaal belang dat we er alles aandoen dat vrouwen toegang kunnen krijgen tot alle gezondheidszorg die te maken heeft met voorplanting en seks, zonder dat hun bazen, politici en rechters in de weg staan,’ legt Lena Dunham uit. Daarom steunt de actrice, schrijfster en regisseur de organisatie Planned Parenthood met veel vuur.

‘Baas op het werk, maar niet in bed’

Dunham nam hen onder de arm voor haar boektoernee van ‘Not That Kind of Girl’ zodat de organisatie een breed publiek kan overtuigen om hen te steunen als vrijwilligers en voorvechters. De organisatie stelt dat het recht op betaalbare toegang tot abortus en anticonceptie erg belangrijk is voor de emancipatie van de vrouw en dat de Hobby Lobby-beslissing de klok terugdraait naar een tijd waarin vrouwen niet de baas in eigen buik waren.

‘Meisjes willen verandering. Meisjes zijn verandering. Ga stemmen op 4 november,’ aldus Lena Dunham in een campagnevideo. Heel wat bevriende actrices steunen Lena Dunham en Planned Parenthood in hun oproep. Zo hopen ze vrouwen en jongeren, de twee belangrijkste doelgroepen, te bereiken. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content