Lego in de bres voor vrouwen in de wetenschap

Paleontholoog © Lego/Flipimages

Enkele weken geleden wou de befaamde wetenschapper Sir Tim Hunt nog alle vrouwen weren uit laboratoria, maar daar is Lego het duidelijk niet mee eens. Het speelgoedmerk belooft zelfs nog meer in te zetten op vrouwelijke popjes in hun wetenschapsreeks.

Twee jaar geleden al besefte speelgoedfabrikant Lego dat het traditioneel rollenpatroon mede in stand wordt gehouden door speelgoed. Daarom lanceerde het merk toen een laborante. In de reeks van popjes met wetenschappelijke beroepen was zij het eerste vrouwelijke karakter: een duidelijk signaal tegen de stereotiepen in de speelgoedmarkt.

Met deze laborante is het allemaal begonnen voor Lego.
Met deze laborante is het allemaal begonnen voor Lego.© Lego

Gedurende die twee jaar zijn er met de regelmaat van de klok nieuwe vrouwelijke figuurtjes verschenen met een beroep in het wetenschappelijke veld en ook in de toekomst zal dat niet stoppen, want in het idealab van Lego, waar bedenkers nieuwe ideeën pitchen, is de aanwezigheid van vrouwenfiguurtjes in ‘mannelijke’ beroepen frappant. Dat mag dan ook wel, want ondanks de goede bedoelingen heeft het bedrijf nog een flinke achterstand in te halen.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content