Laurence Langen haalt het kroontje voor Miss België 2014 binnen

© Belga

De 19-jarige Laurence Langen uit Genk mag zich een jaar lang Miss België noemen.

De 19-jarige Laurence Langen mag zich een jaar lang Miss België noemen. De Miss komt uit Genk en studeert rechten aan de HUB. De Limburgse uit Genk kreeg tijdens een galashow het kroontje van haar voorgangster Noémie Happart in het Plopsa Theater in Adinkerke. Anissa Blondin en Laura Charlier waren respectievelijk eerste en tweede eredame.

“Ik wil me het komende jaar inzetten voor het goede doel en een goede ambassadrice zijn voor ons land.” Dat zei de kersverse Miss België Laurence Langen kort na verkiezing

zaterdagavond. Tijdens een eerste korte reactie feliciteerde ze ook haar eredames Annissa Blondin en Laura Charlier.

‘Alsof ik droom’

“Het klinkt cliché, maar het is alsof ik droom. Ik had heel veel stress, maar ik ben blijven ademen”, opent de 19-jarige studente rechten aan de Brusselse HUB. De fervente paardrijdster en skiester hoopt de komende maanden ook haar Frans bij te schaven. “Mijn Frans is goed door mijn studies, maar perfect tweetalig ben ik nog niet.”

Sterke kandidate

Hoewel Langen verrast was, waren de eredames dat minder. “Ik had ze in mijn top drie staan, dus ik had het zien aankomen”, aldus Charlier. Blondin trad haar bij. Ook de organisatrice van de verkiezing, Darline Devos, was verheugd. “Het is een heel sterke kandidate, net zoals de volledige top zes. Ik denk dat ze perfect is om ons land tevertegenwoordigen en haar titel goed uit te dragen. Ze is heel zorgzaam en heeft enorm veel goesting. Of ik voor haar gestemd heb? Dat mag ik niet zeggen”, besloot Devos.

Pijnlijke vergissing

Véronique De Kock vertelde Hajer Godefroot na het badpakkendefilé, waaraan achttien kandidaat-missen deelnamen, dat ze door mocht naar de volgende ronde. Het bleek echter een vergissing en de presentatrice moest terugkomen op haar woorden en zich verontschuldigen voor de flater. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content