Lannoo biedt excuses aan voor sekserolbevestigende Ladies Night op Boekenbeurs

Poetsen © Istock

Uitgeverij Lannoo verontschuldigt zich voor de “Ladies Night” die gepland stond tijdens de komende Boekenbeurs en erkent dat het programma ervan “te eenzijdig en sekserolbevestigend” was.

De ondertitel van de activiteit was “Alles wat je wil weten over poetsen, wassen en strijken” en dat leidde de voorbije dagen tot heel wat kritiek op sociale media, onder meer van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs (N-VA). De activiteit werd inmiddels van de website gehaald.

Op de Antwerpse Boekenbeurs staat op donderdag 10 november een nocturne rond het thema “Ladies and Literature” gepland. Heel wat standhouders organiseren activiteiten die in dat kader passen. Zo komt Santa Montefiore vertellen over haar nieuwe roman, staan er gesprekken op het programma rond “vrouw zijn in de huidige maatschappij”, wordt er een workshop rond “beauty en make-up” georganiseerd en komt ook Pascale Naessens langs met haar nieuwste kookboek “Puur Pascale”. Het luik van Uitgeverij Lannoo kreeg echter heel wat kritiek te slikken.

“Uitgeverij Lannoo had reeds voor de organisatie van deze nocturne diverse evenementen in voorbereiding die onder dit thema werden geplaatst”, stelt Lannoo vrijdag in een korte mededeling. “Daardoor is een programma ontstaan dat inderdaad te eenzijdig en sekserolbevestigd is. Wij betreuren dit en bieden hiervoor onze verontschuldigingen aan.” (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content