Lakens als afrodisiacum

Dankzij essentiÔle oliÔn werkt het dekbedovertrek ‘Kama-sousdrap’ als een afrodisiacum.

De ‘Kama-sousdrap’ maakt alle afrodisiacum-huishoudmiddeltjes overbodig. Het dekbed bevat essentiÔle oliÔn die u helemaal in de stemming brengen.

EssentiÔle oliÔn met gember, Ylang Ylang, sandelhout of rozenhout en kaneel werken als een afrodisiacum en geven energie. Christophe Joly, directeur van het textielbedrijf New Edge, wilde deze kennis nuttig gebruiken en lanceerde de ‘kama-sousdrap’ , een origineel dekbed met een knipoog. In het dekbedovertrek zitten duizenden onzichtbare microcapsules met essentiÔle oliÔn. De afrodisiaca komen vrij door aanraking met de huid. Hiervoor baseerden de makers zich op het principe van ‘intelligent textiel’. De zoektocht naar de juiste samenstelling duurde zes maanden.

Het dekbed van 19 euro blijft inspirerend werken tot na 20 wasbeurten en is beschikbaar in vier kleuren (wit, blauw, beige en pruimenkleur). Een merkwaardig detail, het is enkel te verkrijgen voor eenpersoonsbedden. Dat blijkt niet te deren, want de eerste 30.000 dekens verkochten als zoete broodjes via het internet. De verkoop verloopt hoofdzakelijk via het net, omdat er toch nog een zekere terughoudendheid bestaat om het gewoon in de winkel te vragen.

Wie na een nachtje onder de ‘Kama-sousdrap’ toch nog rustig wil slapen, kan zich een ‘Séréni-taie’ aanschaffen. Deze kussenhoes bevat relaxerende partikeltjes met essentiÔle oliÔn die u een goede nachtrust garanderen. Volgens Christophe Joly heeft de sector van ‘cosmetotextiel’ een mooie toekomst. In het geval van de Franse markt voorspelt hij tegen 2015 een stijging van 25% . Naast de ‘Kama-sousdrap’ en de ‘Séréni-taie’ denkt New Edge ook aan de creatie van ‘verfrissend’ textiel voor sporters op basis van munt.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content