Lagerfeld verkiest Penélope boven Audrey

Audrey Tautou is het gezicht van Chanel N°5 en gaf gestalte aan Gabrielle Chanel. Maar voor Chanel-directeur Lagerfeld heeft ze afgedaan.

De liefde tussen creatief directeur van Chanel Karl Lagerfeld en Audrey Tautou is danig bekoeld. De Franse actrice gaf in de film “Coco Before Chanel” gestalte aan de stichtster van het mode-imperium en speelt ook de hoofdrol in de reclamecampagne voor N°5. Maar Lagerfeld vindt dat ze eigenlijk niet het juiste gezicht is voor zijn merk.

Dat komt omdat Tautou in een interview met Premiere France Magazine enkele opmerkingen heeft gemaakt die de Duitse ontwerper in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Toen haar gevraagd werd of ze vaak Chanel droeg, antwoordde ze: “Soms, vanochtend nog denk ik, toen droeg ik de regenlaarzen”.

“Ik wist zelfs niet dat wij regenlaarzen maakten”, snauwde de ontwerper met de eeuwige zonnebril en grijze staart gepiqueerd in modemagazine WWD. “Na zulke uitlatingen, hoef ik niet meer aardig te zijn. Ik vind dat Penélope Cruz een veel beter rolmodel voor het huis zou zijn.”

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content