La Louvière steekt cultureel tandje bij

De Franstalige Gemeenschap en het Waalse Gewest riepen La Louvière dit jaar alvast uit tot Culturele Metropool, een vlag die allerlei expo’s, concerten en evenementen dekt.

De kans bestaat dat u La Louvière alleen van het Waalse mijnverleden en de hydraulische scheepsliften op het Centrumkanaal kent. Nochtans veranderde de Henegouwse stad tussen Bergen en Charleroi de laatste jaren aanzienlijk en koestert ze grote plannen voor de toekomst.

Na het watersport- en vrijetijdscentrum Point d’Eau staan onder meer de herinrichting van het centrum met kunst, een nieuw tentoonstellingsgebouw, en zelfs een volledige wijk op de industriële site van aardewerkfabriek Boch Keramis op het programma, naast de uitbreiding van het Centre de la Gravure et de l’Image Imprimée.

De Franstalige Gemeenschap en het Waalse Gewest riepen La Louvière dit jaar alvast uit tot Culturele Metropool, een vlag die allerlei expo’s, concerten en evenementen dekt, van een dag rond slow living (25 maart) en gastronomie langs het kanaal (10 juni) tot een stadsopera (29 september).

Het cultuurjaar wordt op 21 januari afgetrapt met een stadsfeest tot in de vroege uren.

Wim Denolf

Meer info: www.lalouviere2012.eu/nl/le-projet/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content