Kweek je eigen thee

© Hema

Hema brengt de lente naar je terras.

Bloemkrat, potzak en spruitbakje: Hema verwelkomt de lente met een reeks oer-Hollandse tuinspullen. Nieuw in de reeks zijn zaadjes om zelf je theeplanten te kweken. De lente is in het land, tijd om het tuinieren te herontdekken. Een favoriete hobby in Nederland, waar je eigen groenten en fruit kweken net zo gewoon is als de naar supermarkt gaan bij ons. Als het aan de Nederlandse winkelketen Hema ligt, drinken we binnenkort ook thee van eigen maak. De keten brengt, naast haar traditionele bloemen en groenten, een speciaal assortiment zaden uit om zelf theeplanten te kweken. Er zijn vijf smaken verkrijgbaar: kamille, munt, salie, citroenmelisse en venkel.

Steeds meer mensen kweken hun eigen thee. De theeplant of Camellia Sinensis komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië maar past zich perfect aan ons klimaat aan. Ideaal als eerste lenteproject.

Bovendien heb je er geen uitgebreide moestuin voor nodig: de zaden kunnen zowel in volle grond als in pot gekweekt worden. En ook daar komt Hema origineel uit de hoek: groeizakken voor aan de muur, tuinkratten en potzakken zorgen ervoor dat je desnoods je hele terras kan vullen met de planten. Speciaal voor kinderen is er het spruitbakje: een doosje met composttabletten en zaadjes waarin ze in een mum van tijd tomaten, aardbeien of rode peper kunnen zien groeien. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content