Kunstmarkten

Enkele suggesties voor wie wil investeren in kunst en antiek.

De grote kunst- en antiekbeurs, begin dit jaar, in Tour & Taxis, verliep wat in mineur. In volle crisistijd viel de verkoop wat tegen. Maar met de succesvolle veiling van de collectie YSL-Bergé door Christie’s breekt er misschien een betere periode aan voor de kunst-en antiekhandel.

Feit is dat deze veiling bewijst dat topkunst van oude en moderne meesters, geen hedendaagse kunst dus, met een ronkende pedigree, goed is voor mooie prijzen. Meer nog, dergelijke kunst blijkt net als goud een zekere belegging. Dit is goed nieuws voor de kunsthandel, waar de bankiers alleen maar van kunnen dromen!

Wie dus in kunst en antiek wil investeren, of gewoon wat genieten wil van mooie dingen, kunnen we een paar suggesties doen.

Tefaf
Van 13 tot 22 maart grijpt in Maastricht de Tefaf plaats zeg maar de belangrijkste kunstbeurs van Europa. Een gebeuren waar bezoekers van over de hele aardkluit op afkomen, eventueel met hun privéjet. Het succes van de YSL-veiling zal daar zeker nog nazinderen, want het aanbod is er van superieure kwaliteit en het publiek kapitaalkrachtig.

Eurantica
Vervolgens kan u in maart ook naar Eurantica, van 20 tot 29 maart, in Brussels Expo. Dit is een mooie beurs met binnen- en buitenlandse deelnemers, maar het niveau ligt uiteraard minder hoog dan op de Tefaf. Het is meer een koopbeurs voor de middenklasse, maar daarom niet minder interessant.

Piet Swimberghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content