Kunstgalerie Nassau 42 Fine Arts stelt kleurrijke expo samen

© Noortje Palmers

Met Nassau 42 Fine Arts wil Carine Verbreyt een breed publiek aanspreken en hedendaagse kunst toegankelijker maken. De kleurrijke expo ‘Color is Chaos’ vormt het startschot van de lente in de galerie op ’t Eilandje. Onder meer Noortje Palmers stelt er tentoon.

Met Nassau 42 Fine Arts wil Carine Verbreyt een breed publiek aanspreken en hedendaagse kunst toegankelijker maken. De kleurrijke expo ‘Color is Chaos’ vormt het startschot van de lente in de galerie op ’t Eilandje. Onder meer Noortje Palmers stelt er tentoon.

Carine Verbreyt is een vrouw met een missie. De galeriehoudster wil iedereen besmetten met het kunstvirus. De drempelvrees die er vaak heerst bij mensen om een galerie binnen te stappen wil Carine wegnemen. Aangezien hedendaagse kunst voor velen een ongrijpbaar concept is, werkt ze met thema’s om zo een leidraad in het grote aanbod te brengen.

In Nassau 42 Fine Arts kunnen bezoekers lokale en internationale artiesten in schilder-, teken- en beeldhouwkunst, fotografie en installaties gaan bewonderen.

Kleur! Tussen 21 maart en 13 juli heerst kleur in Nassau 42 Fine Arts. Het thema Color is Chaos betekent een ode aan kunstenaars met een rijk kleurenpalet. Maar liefst veertien kunstenaars die kleur hoog in het vaandel dragen, stellen hun werk tentoon tijdens deze expo. Het thema kent verschillende variëteiten. Zowel figuratieve als abstracte kunst krijgt een plaatje in deze tentoonstelling die kleur in de ver zet. Jonge talenten hangen er naast gevestigde waarden en zowel Antwerpse als internationale namen werden geselecteerd.

Voor Color is Chaos werden werken geselecteerd van Mihkel Maripuu, Noortje Palmers, Pierre Ziegler, Dalip Kryeziu, Janice Devali, Florence Pirlot, Suzy Potaznik, Frans Muhren, Danielle Lescot, Giampaolo Amoruso, Yvon Cochery, Lebuïn D’Haese, Odile Kinart en Claire de Chavagnac.

Retro badmeisjes in snoepkleurtjes

Fotografe Noortje Palmers, een Antwerpse met Limburgse roots, stelt op 8 mei ook haar collectie Girls voor in de galerie. Ze wist een goede balans te vinden tussen eigen werk en pers- en reclamefotografie. Voor deze reeks portretteerde ze jonge vrouwen met retro badmutsen die schitteren in het zwembad of in een kleurrijke achtergrond, zoals bonte woonwagens en industriële panden.. Na de vernissage is de collectie nog tot en met 13 juli te bewonderen in de galerie. (LP)

Praktisch Nassau 42 Fine arts

Nassaustraat 42 – 2000 Antwerpen

www.artnassau42.com OpeningsurenDonderdag en vrijdag: van 11 tot 18u

Zaterdag en zondag: van 14 tot 18u

Op afspraak: +32 479 20 01 71

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content