Kunstenares wil lichaam vol laten tatoeëren met namen van onbekende crowdfunders

Illma Gore © Facebook

Via Kickstarter zoekt Illma Gore namen en boodschappen om op haar lichaam te laten tatoeëren. Vanaf 10 dollar wordt jouw naam in inkt vereeuwigd. De 22-jarige Gore ziet het als een kunstproject en sociaal experiment.

Op haar Kickstarterpagina roept ze op om haar kunstproject te steunen. ‘Help me om mijn lichaam volledig met tatoeages te bedekken voor ik ziek en oud ben en wanten voor kreeften brei,’ klinkt het. Haar doel is om een onverkoopbaar kunstwerk te creëren.

Gore heeft op dit moment al 47 eigen tatoeages. Haar eerste liet ze zetten toen ze nog maar 15 jaar oud was. Met een geleend paspoort trok ze naar een tatoeageshop en liet ze de naald in haar huid zinken.

Grootschalig en persoonlijk kunstproject

De reden waarom ze de namen van vreemden op haar huid wil laten vereeuwigen, is omdat iedere naam een persoonlijk verhaal zal bevatten. Ze ziet het als een groot kunstwerk dat bestaat uit allemaal kleine kunstwerkjes. De kunstenares wil bovendien geen winst maken met de Kickstartercampagne, maar vraagt geld om het loon van de tatoeëerder te betalen en een tentoonstellingsruimte in LA te huren.

Discriminerende boodschappen worden niet toegelaten, maar verder staat Illma Gore voor alles open. ‘Zelfs als mensen ‘Penis Butt’ inzenden, zal de boodschap of naam op mijn lichaam verschijnen,’ verduidelijkt de kunstenares.

Doe het niet’

Niet iedereen staat achter haar idee, maar dat houdt haar niet tegen. ‘Iedere mentaal stabiele persoon heeft me afgeraden om dit te doen. Ik snap hun standpunt, maar het is mijn idee. Ze hoeven het niet leuk te vinden.’ (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content