Kunstenaars brengen Daklozenkrant weer tot leven in artistieke uitgave

© iStock

De Daklozenkrant wordt door de bijdragen van verschillende kunstenaars in een eenmalige editie terug tot leven geroepen. Onder andere Antwerps stadsdichter Maarten Inghels werkte mee aan het project.

De daklozenkrant ‘UNCOVERED’ zal het sluitstuk worden van het sociaal artistiek project waar kunstenaar Pierre Mertens en fotograaf Dries Segers al langer hun schouders onder zetten. In de eenmalige editie van deze krant voor daklozen bundelen de twee artiesten de vrije bijdragen van heel wat kunstenaars. Onder andere Antwerps Stadsdichter Maarten Inghels leende zijn pen aan het project.

Om tot dit idee te komen kropen de twee kunstenaars in de huid van notarissen, waarbij ze dakloze plaatsen in de Antwerpse binnenstad notarieel verkochten. Ze moesten vaststellen dat heel wat van deze dak- en thuislozen door tal van maatregelen uit de binnenstad verdreven werden. De opbrengst die de twee artiesten haalden uit die verkoop wordt nu gebruikt om de eenmalige editie van de daklozenkrant te publiceren. Op die manier vloeit al het geld terug naar de dak- en thuislozen.

Kwetsbaar individu

Dat het idee om iets voor deze mensen te doen zijn oorsprong kent bij kunstenaar Pierre Mertens, moet niet als een verrassing komen. De dynamiek tussen het individu en de groep zit doordrenkt in al zijn werken. Hij breekt het sterke masker dat we ons voorhouden, en brengt de broosheid naar de voorgrond. Op zijn Facebook, Twitter en LinkedIn reageert hij dagelijks doormiddel van kunst op wereldnieuws.

De krant wordt vandaag omstreeks 19u30 voorgesteld in projectruimte Q46 in Antwerpen, gelegen in de Quellinstraat 46. Ze wordt verkocht voor een minimumprijs van twee euro op straat, en minimum twintig euro in de handel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content