Kunst voor het klimaat

Het Brusselse Kaaitheater laat kunstenaars, beleidsmakers, wetenschappers, filosofen, studenten en activisten brainstormen over de klimaatverandering.

Natuurlijk kan kunst de wereld niet redden, meent het Brusselse Kaaitheater. Maar artiesten kunnen wel helpen om vernieuwende ideeÔn over klimaatverandering te ontwikkelen. En dus organiseert het theater vijf dagen lang een festival -Burning Ice- waarop kunstenaars, beleidsmakers, wetenschappers, filosofen, studenten en activisten de degens kruisen.

Zo nemen onder meer de voormalige Londense burgemeester Ken Livingstone en muzikant Tom Kestens deel aan een debat over de milieukost van steden, terwijl het Franse fotografencollectief Argos van de partij is op een thema-avond rond mobiliteit.

Tussen de kunstinstallaties, debatten en lezingen door wordt er ook ecologisch gekookt. Achter het fornuis staan personaliteiten als Anne Teresa De Keersmaeker, die in haar werkruimtes in Vorst macrobiotisch laat koken, en Lut Declercq, die een cateringpraktijk bouwde rond lokale fair trade.

Wim Denolf

Burning Ice, van 20 tot 24 januari in het Kaaitheater, Akenkaai 2, 1000 Brussel en de Kaaistudio’s, Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 81, 1000 Brussel. Gratis toegang, 10 euro voor een maaltijd. Reserveren noodzakelijk. Info: 02 201 59 59..

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content