Koninklijke Serres terug open voor publiek

Vanaf vrijdagavond 17 april zetten de Koninklijke serres drie weken de deuren open voor het publiek.

Ook dit jaar zetten de Koninklijke serres in Laken drie weken lang de deuren open voor het publiek. Deze honderd jaar oude traditie lokt elke lente vele planten- en architectuurliefhebbers. U kan er terecht vanaf vrijdagavond 17 april tot en met zondag 10 mei.

De Koninklijke serres op het kasteeldomein van Laken werden in 1873 ontworpen door architect Alphonse Balat, op vraag van Leopold II. Het gebouw, dat volledig bestaat uit glas en metaal, was voor die tijd heel vernieuwend. De huidige plantencollectie behoort nog tot de originele beplanting die de voormalige koning aanbracht. Ze is van uitzonderlijke waarde en bevat uiterst zeldzame en waardevolle planten.

Wie houdt van exotische bloemen kan elke vrijdagnamiddag (13u-16u) zijn hart ophalen. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag zijn er nocturnes (20u-22u) en dinsdag 21 april is voorbehouden voor mindervalide personen. Het parcours wordt die dag aangepast zodat zij zich makkelijker kunnen verplaatsen. Naast de serres is er ook de mogelijkheid het beeldhouwatelier van koningin Elizabeth te bezoeken, net als de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken en de Koninklijke Crypte (11u-17u).

Ruth Vanden Berghe

Openingsuren: dinsdag-zondag van 9.30 uur tot 16.00 uur, maandag gesloten, toegangsprijs: 2.5 euro, jonger dan 18 jaar: gratis. Koninklijk Domein Laken, Koninklijke Parklaan, 1020 Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content