Kom mee buiten de lijntjes kleuren tijdens het grafische kunstfestival Grafixx

Alexandra Zsigmond: de Amerikaanse werkt op het snijvlak van kunst, illustratie en redactionele vormgeving.Van 2010 tot 2017 was ze art director van de opiniekatern van de New York Times, waar ze kunstenaars begeleidde bij het concipiëren van illustraties. Momenteel geeft ze workshops en werkt ze aan een boek. © Alexandra Zsigmond

Drie dagen lang herbergt De Studio in Antwerpen het kruim van de grafische designwereld. De zevende editie van Grafixx vindt plaats van dertig november tot twee december.

Tijdens Grafixx worden de verschillende toepassingen van grafische kunst in de kijker gezet. Het festival lokt een nieuwe lichting grafisch talent, gevestigde waarden en een publiek dat openstaat voor een weekend vol experiment en ambacht.

Er is plaats voor internationaal en Belgisch talent. Zo treden onder meer The New York Times art director Alexandra Zsigmond, de Zweed Jockum Nordstörm en de Canadees Gary Taxali aan. Uit eigen land passeren Ilah (Inge Heremans), Bart Schoofs, Lukas Verstraete, Eliza Pepermans en vele anderen de revue.

Wat staat er op het programma? Een heus Zine Fest, waar je op jacht kan gaan in een unieke verzameling undergroundpublicaties en beeldverhalen. Ook is er plaats voor lezingen, expo’s, workshops en vertoningen van animatiefilms.

Jockum Nordström: deze Zweed gebruikt verschillende materialen om zijn groteske, lichtjes dubieuze wereld vorm te geven, die de onschuld van Noord-Europese volkskunst uitademt.
Jockum Nordström: deze Zweed gebruikt verschillende materialen om zijn groteske, lichtjes dubieuze wereld vorm te geven, die de onschuld van Noord-Europese volkskunst uitademt. © Jockum Nordström

Praktisch

Voor Grafixx slaat Villanella de handen in elkaar met een team van kunstenaars uit het grafische veld, waaronder Ephameron, Mayken Craenen, Fien Jorissen, Louis Reith, Ansgar Reul, Siemen Van Gaubergen en Sarah Vanbelle.

Grafixx.be

Vrijdag 30 november: 20u tot 23u

Zaterdag 1 december: 12u tot 18u

Zondag 2 december: 12u tot 18u

Dag/ avondticket: 8 euro / 4 euro (-12j)

Weekendticket: 25 euro (inclusief Grafixx goodiebag)

De Studio: Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content