Knack Weekend Ladies run in Kortrijk

Voor de zesde editie van Kortrijk loopt! schreven zich meer dan 3000 lopers en loopsters in. Met 800 deelneemsters voor de 11 km en 1000 voor de 5 km van de Knack Weekend Ladies run waren de dames ruim in de meerderheid. Ideaal loopweer – bewolkt, maar droog en met een verkoelend briesje – ook voor de twee Knack Weekend Lezeressenteams.

Bij het team van personeel en leerlingen van KTA Drie Hofsteden Kortrijk (Hilde Waeyaert, Bettina Ghyselinck, Majolica Decaluwe, Halima Balaj en Leonora Igrishta) liep iedereen vlot de 5 km. Halima bewees dat je er ook met een hoofddoek op flink de vaart in kunt zetten. Bettina Ghyselinck: ‘Soms was het wel moeilijk om de trainingen te coördineren, de meisjes hadden af en toe wel wat aansporing nodig, maar eens je vooruitgang boekt, krijg je er ook meer zin in. Zelf ben ik nooit sportief geweest, nooit gedacht dat ik tot zo’n prestatie in staat zou zijn.’

Ook het team uit Grimbergen en omstreken dat voor de 11 km trainde (Inge De Caluwé, Carine Hellemans, Ilse Paulis, Annie Vanderhaegen en Valerie Van Overbeke) bracht het er uitstekend vanaf: in Inge De Caluwé bleek een echte gazelle te schuilen. En bovenal hadden de vijf jonge veertigers veel plezier: in de fotoreportage, de trainingen met een professionele coach, de wedstrijd en de ‘podiumceremonie’.

Bij de Knack Weekend ambassadrices bleek marathonloopster Marleen Finoulst eens te meer niet te kloppen. Ze finishte net voor de loopmaatjes Gella Vandecaveye en Cathérine Moerkerke. Francesca Vanthielen kampte met een gekwetste voet en Martine Tanghe kon het hele jaar niet voluit trainen, o.a. wegens een bekkenbreuk, maar ook zij liepen de 11 km dapper en in een prima tijd uit. De enthousiaste aanmoedigingen onderweg zullen daar wel niet vreemd aan geweest zijn.

Linda Asselbergs Winnaars 5 km: Audrey Goesaert 16:17 Axana Dheedene 17:43 Febe Carrein 18:19

Winnaars 11 km: Charline Vanneste 42:28 Ann Parmentier 42:43 Gwendolyn De Deyne 43:02

Alle uitslagen: www.carrefourrunningtour.be

Meer foto’s van de Ladies run in Kortrijk vindt u op onze Facebookpagina. Kijk hier voor een filmpje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content