Knack Weekend Black Feest ligt in de winkel

© .

Vanaf nu ligt de nieuwe Knack Weekend Black Feest in de winkel. Lees hier de intro van hoofdredactrice Lene Kemps.

Een gezellig huis, lekker eten waarvoor je niet te lang in de keuken moet staan, vrienden die graag lachen en praten. De essentiële ingrediënten voor een feest. Cadeautjes, groot of klein _ het is echt wel het gebaar dat telt _, klapzoenen, luid of stil, en knuffels, uitsluitend dik. In mijn omgeving zouden veel mensen het jaar 2014 het liefst vergeten. Ik weet niet wat het is met dat jaar maar behalve internationale rampspoed en depressie was het ook, of misschien net daarom, op persoonlijk vlak voor veel mensen een moeilijke en zware periode. Echtscheidingen, ontslagen, burn-outs. Ik hoorde het dit jaar veel. Gelukkig vaak ook gevolgd door een nieuw begin. Maar goed, redenen genoeg om 2014 de deur uit te duwen. The only way is up, laten we dat maar denken.

Knack Weekend Black Feest ligt in de winkel
© .

Geen idee wat 2015 brengt. Het wordt het jaar van Van Gogh, Napoleon en in de Chinese horoscoop regeert de geit. Een getormenteerd, groots en gedreven kunstenaar, een kleine tiran met gigantische ambities en een sterk en volgzaam dier. Met dat trio moet het lukken.

Feest dus. Wij vieren met een menu van Sergio Herman (p.108), een diner met aangepaste champagne (p. 90), massa’s cadeaus (p. 39) en een discreet versierd huis (p. 96). U mag uiteraard voor een volledig ander feest kiezen. Als Andy Warhol die zijn hele loft bekleedde met aluminiumpapier, toilet inbegrepen, en 156 gasten uitnodigde die het pand niet meer wilden verlaten. Of Elton John die zich verkleedde als Louis XIV en zich op een fluwelen troon installeerde. Of als schrijver Truman Capote die zijn 540 gasten vroeg om volledig gekleed in zwart-wit te komen. U mag nieuwjaar natuurlijk ook een opgeklopte lege gelegenheid vinden en helemaal niets doen. Blijkbaar vindt de helft van de Belgen dat. Maar niet feesten zou jammer zijn.

De redactie wenst u een zalig nieuwjaar, een geweldig feest en een mooi 2015. Een jaar waarin u tegen de stroom in uw wildste dromen schildert als Van Gogh, tegen beter weten in veldslagen wint als Napoleon en tegen alle verwachtingen in uw eigenzinnige weg gaat als de geit. Maak er een geweldig 2015 van.

Lene Kemps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content