Knack Weekend Accessoires ligt nu in de winkel

Het nieuwe nummer van Knack Weekend, boordevol nieuws over accessoires voor het komende winterseizoen, is vanaf nu verkrijgbaar.

Het nieuwe nummer van Knack Weekend, boordevol nieuws over accessoires voor het komende winterseizoen, is vanaf nu verkrijgbaar.

Wat zijn de trends voor schoenen, juwelen, handtassen en andere accessoires? Je leest hier alles over in het nieuwe nummer van Knack Weekend. Naast een trendrapport kom je ook alles te weten over blogfenomeen Tavi Gevinson, gaan we op ontdekking in het juwelenhuis Chopard, vertelt Claudia Roden over de mediterrane keuken en reist Knack Weekend naar Thailand om te gaan slalommen tussen boeddha’s en nachtclubs.

Lees hier alvast de intro van het nieuwe nummer van Knack Weekend door hoofdredactrice Lene Kemps:

Moet er nog nieuws zijn?

’s Ochtends volg ik de herhaling van het tv-journaal tot ik elk item diverse keren heb zien passeren en denk dat ik het begrepen heb. Dan schakel ik over naar het ontbijtnieuws op BBC dat een stuk ‘vermakelijker’ is. De nieuwe Doctor Who komt al eens op bezoek, of een kandidaat van een reality show doet zijn verhaal. Vervolgens concentreer ik me op de internationale BBC nieuwszender. En uiteindelijk zit ik op de tram en probeer ik me voor de geest te halen wat ik allemaal gezien en gehoord heb. De laatste weken was dat ellende troef. Nu is dat met nieuws meestal zo, en ik ben ook helemaal geen voorstander van een goed-nieuws-show, maar er zijn momenten dat het me allemaal een beetje te veel wordt. Ik zie geen samenhang meer, geen omkadering, alleen maar een opsomming van ellende en ongeluk. Ebola en Gaza, onthoofdingen door IS, kindermisbruik in Rotherham. En ik krijg het niet geplaatst of verwerkt. Als ik nu eens gewoon mijn ogen sluit en de wereld de wereld laat, dacht ik heel even. Geen nieuws bekijken, als ik nu eens naïef en ongeïnformeerd door het leven ga. Het is me niet gelukt – en het zou in mijn job ook niet goed zijn- maar wat me wel is opgevallen, is hoeveel mensen de knop al hebben omgedraaid, en het nieuws selectief tot zich laten doordringen. Via één tv-zender, of helemaal niet.

“Nieuws is voor de geest wat suiker is voor het lichaam”, zegt zakenman, schrijver en filosoof Rolf Dobelli. En hij trekt die vergelijking helemaal door. “Nieuws is nu wat voeding 20 jaar geleden was, we beseffen plots hoe ongezond en giftig sommige bestanddelen zijn.” Hij is een groot voorstander van een nieuwsvrij dieet, maar hij heeft dan ook een erg Amerikaanse visie op het tv-journaal: “De media voederen ons kleine hapklare trivia, zaken die geen deel uitmaken van ons leven en waarbij we niet moeten nadenken. Daarom bereiken we ook nooit het saturatiepunt. In tegenstelling tot het lezen van boeken en tijdschriftenartikels (waarbij je moet nadenken), vraagt het ontvangen van tv-nieuws geen enkele inspanning. We kunnen een ongelimiteerde hoeveelheid newsflashes slikken, net als mooi gekleurde snoepjes.” Joel Gascoigne, stichter van de social media app Buffer gaat nog een stap verder. “Twee jaar geleden ben ik gestopt met het volgen van mainstream nieuws. Ik lees geen enkele krant, offline of online, ik kijk nooit tv. In het begin gebruikte ik nog het excuus: ik heb geen tijd om het nieuws te volgen. Vandaag is het een bewuste keuze, en ik ben gelukkiger dan ooit. De laatste twee jaar zijn trouwens de meest prettige en productieve van mijn hele leven.”

Een tafelgenoot die zich ver van nieuws verwijderd hield, citeerde de Amerikaanse president Thomas Jefferson: de man die niets leest is beter opgevoed dan de man die alleen maar kranten leest. Lang heb ik niet moeten zoeken om dit andere citaat van Jefferson te vinden: informatie is het wisselgeld van de democratie. Lene Kemps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content