Knack Horlogerie nu in de winkel

Knack Horlogerie is een onafhankelijk magazine voor mensen met een passie voor horloges.

Uurwerken geven de tijd aan die verstrijkt en toch lijken ze immuun voor de tijd. Horloges blijven, ondanks de financiële en economische crisis van de laatste jaren, als warme broodjes over de toonbank gaan. De mechanische high-end uit Zwitserland en Duitsland, de low-end uit China en ook de Japanse technologische hoogstandjes: horloges zijn nooit uit de tijd.

Deze paradox kan ongetwijfeld worden verklaard door de emotionele meerwaarde van een polshorloge. Want – eerlijk gezegd – eigenlijk heeft niemand vandaag nog zo’n persoonlijk horloge nodig. Niet alleen op de kerktoren maar zowat overal zien of horen we hoe laat het is: op de computer, de smartphone, de radio, het dashboard van de auto…

Horloges doen vandaag veel meer dan de uren en minuten aangeven, eventueel nog aangevuld met de seconden en de datum. Of het nu via een fascinerend mechanisch precisiewerk of via de superprestaties van kwarts gebeurt, een horloge heeft vandaag tal van functies. U kunt erop zien hoe laat het is aan de andere kant van de wereld, u kunt de fasen van de maan volgen of u hoort elk uur of elk halfuur een discreet muziekje…

Er wordt vaak gezegd dat een horloge het enige toegestane juweel is voor een man. Maar ook heel veel vrouwen vallen voor een mooi horloge. Mannelijke zowel als vrouwelijke sterren zijn tegenwoordig de ambassadeurs van de grote merken.

Deze nieuwe horloge-special van Knack buigt zich, aan de hand van zeer diverse thema’s, opnieuw over alle aspecten die horloges zo verleidelijk maken.
Knack Horlogerie is geen bijlage: het is een onafhankelijk magazine dat zich richt tot mensen met een passie voor horloges, die graag een totaalbeeld krijgen van de hedendaagse horlogerie. Van bezoeken aan horlogeproducenten – Jaeger-LeCoultre, Parmigiani, Jaquet-Droz… – tot de presentatie van avant-garde creaties zoals de concept watch van Cartier, de eerste stappen van een verzamelaar, budgetvriendelijke horloges, de ongebreidelde fascinatie voor tourbillons en de 40e verjaardag van een icoon zoals Royal Oak.

En dan zijn er natuurlijk nog de korte berichtjes, helemaal vooraan in dit tijdschrift, over het reilen en zeilen in de horlogesector.
Bent u ook gepassioneerd door horloges? Neem uw tijd en geniet met volle teugen van deze Knack Horlogerie!

Download de nieuwe Knack Horlogerieapp in de Appstore, een superhandige tool voor de liefhebber van luxe uurwerken. De app belicht de allernieuwste trends van de haute horlogerie, brengt hommage aan grootmeesters in de industrie, verklaart het belang van de ambassadeurs en maakt u wegwijs in het aanleggen van een eigen collectie. Een must have voor de horlogeliefhebber verrijkt met extra veel snufjes, genieten van horloges in beeld en geluid.

Serge Vanmaercke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content